Arbeidstelt fra O.B.Wiik - en perfekt løsning for arkeologisk utgraving i Bjørvika. | O.B.Wiik AS Skip to content

Arbeidstelt fra O.B.Wiik – en perfekt løsning for arkeologisk utgraving i Bjørvika.

Vinteren 2017–18 bygde vi en teltløsning for den arkeologiske utgravning i Gamlebyen i Oslo. Området var på hele 36 meter i lengde og opptil 25 meter bredt. Våre telt skapte gode arbeidsforhold slik at arkeologene kunne jobbe uavbrutt, uten å måtte tenke på nedbør og kulde.

”Til tross for terreng, gamle jernbanekulverter og anleggsdrift, klarte O.B.Wiik å levere eksakt det vi trengte: Et klimaregulert rom uten indre søyler, med perfekt belysning og gode logistikkløsninger. Frost, snøfall og mørke kan gjøre arkeologi nesten umulig, men her var utgravningsforholdene bedre enn noen gang før” sier Håvard Hegdal, prosjektleder ved Norsk institutt for kulturminneforskning

I dette prosjektet leverte vi en 20x18m NVS Hall spleiset med en 25x18m NVS Hall.

Plasthallene ble montert på 4m høye betongben som sørget for fri ferdsel inne på området – uten å lage skader på funnene i Middelalderparken.

Lysene ble designet av Eco Technologies som leverte 500LUX over hele hallen. Varmen supplerte UCO ved bruk av Propandrevne varmevifter.

Vi leverte også en spesial INSTANT Arbeidstelt-løsning. Teltet startet på 4,5m bredde og endte opp på 10,5m bredde. Arebeidsteltet ble plassert over utgravningsområdene som senere avdekket gulvet og entre-seksjonen til Biskopen Bolig.