Møt Simon – vår egen VM-utøver! | O.B.Wiik AS Skip to content

Møt Simon – vår egen VM-utøver!

Bilde fra SwimRun. Mann opp av havet.

24 øyer, 65 km løp og 1 mil med svømming er det som står på planen for vår kjære kollega Simon Björnholm om noen måneder. Under TEAM O.B.Wiik skal han nemlig delta i sitt 3. VM i SwimRun! Hvordan ser egentlig hverdagen til en VM-utøver med familie og full O.B.Wiik-jobb ut? Les videre og bli bedre kjent med Simon her.

Glem Norseman og Ultramaraton. VM i SwimRun eller ØtilØ som det også heter – blir omtalt som en av de tøffeste konkurransene i verden, og dette er ikke første gangen Simon er med: – Jeg har konkurrert i SwimRun i mange år. Men det er kanskje først de siste årene jeg har tatt steget videre og satset litt mer. Jeg har vært rundt en del verdenscupstevner i Europa og deltatt i VM de siste to årene, med to forskjellige partnere, forteller Simon.

Hvorfor SwimRun?

-Jeg har drevet med kondisjonsidrett i 15 år. Jeg begynte først med løping, men fikk ganske raskt øynene opp for Swimrun – så da var det bare å lære seg å svømme. SwimRun innebærer ofte å komme seg fra punkt A til B i en kombinasjon av løping og svømming. Ofte er det fine naturomgivelser og lange avstander som tiltaler meg. Det at man hele tiden fortsetter uten stopp over øyer og mellom øyer er en fantastisk følelse, sier Simon, som i fjor ble nummer 5 i herreklassen. – Det var en utrolig morsom opplevelse og samtidig utrolig slitsom, husker Simon.

Simon har jobbet i O.B. Wiik siden 2001. Først som montør, før han gikk videre som lagersjef. I 2016 ble han innkjøper i O.B.Wiik AS. – Og der blir jeg nok til jeg blir pensjonist, smiler han.

-Full jobb, familie og trening. Hvordan får du tid til alt?

-Livet består for det meste av familie, trening og jobb. Jeg prøver å være så strukturert som mulig og trener før jobb de dagene jeg ikke leverer barna på skolen. I helgene er det viktig å få inn en viss mengde med trening, så da er det bare å stå opp tidlig før resten av gjengen våkner. Det hjelper selvfølgelig å ha en forståelsesfull kone også, smiler han.

-24 øyer skal krysses, og det skal løpes mange kilometer imellom – hvordan opprettholdes egentlig motivasjonen gjennom en konkurranse som dette?

-Under lange konkurranser rekker du å være både positiv og negativ noen ganger. Det snur raskt begge veier. Det ene øyeblikket føler du deg som en million dollar, men i det neste ligger du i veikanten og gråter og lover å aldri gjøre noe slikt igjen. Mitt største problem er vanligvis kulden. Man blir fort veldig kald på lange svømmeturer. Jeg har deltatt i mange konkurranser hvor svømmedistansene kan være opptil 2 km og temperaturen er nede i 11-12 grader. Da rekker du aldri å varme opp igjen under løpeturene før du må begynne å svømme igjen. Men det er veldig interessant og spennende å prøve å forstå hvor mye man som menneske egentlig orker om man bare vil.

-Det viktigste for meg er faktisk å ha det bra mentalt og føle at jeg takler en stressende hverdag. Uten trening hadde det ikke fungert. At det da gir gode resultater som idrettsutøver er bare en positiv ting som gjør det enda litt lettere å holde motivasjonen oppe, avslutter VM-utøveren.

Vi ønsker Simon lykke til i oppkjøringen, og gleder oss til å heie på han hele veien til mål!

 

Bilde fra SwimRun. Mann opp av havet.