O.B.Wiik bygde midlertidig Jordal amfi på rekordtid | O.B.Wiik AS Skip to content

O.B.Wiik bygde midlertidig Jordal amfi på rekordtid

Frem mot høsten 2018 forvandles ikoniske Jordal Amfi i Oslo til en helt ny og moderne ishall. I mellomtiden står en fullverdig, midlertidig hall levert av O.B. Wiik klar til bruk.

Et landemerke moderniseres

Selv om det får enkelte Vålerenga ishockey fans til å felle en liten tåre, er det bestemt at Jordal Amfi skal erstattes av et nytt anlegg med moderne fasiliteter. Den opprinnelige hallen ble nemlig bygget til OL i Oslo i 1952, og den tilfredsstiller ikke dagens standarder for bruk.

Veien mot nye Jordal Amfi startet i januar 2017 og etter planen skal det nye anlegget stå klart til sesongstart i september 2018. Dette betyr imidlertid ikke at isen forsvinner fra Jordal i halvannet år, da O.B. Wiik allerede har satt opp en fullverdig ishall som et midlertidig alternativ.

You are currently viewing a placeholder content from Default. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Komplett hall på halvannen uke

Da O.B. Wiik vant anbudet om å bygge midlertidig ishall ved Jordal Amfi, lå prosjektet noe bak fremdriftsplanene. Derfor kjørte vi doble skift for å sette opp hallen på rekordtid. Faktisk var byggverket oppe på kun halvannen uke.

Hallen er 30 x 72 meter i størrelse med en vegghøyde på 7 meter. Den er levert med garderober til både menn og kvinner, samt handicaptoalett. Hallen har flombelysning takket være lamper som leverer 300 lux. O.B. Wiik har også stått for komplett brann- og innbruddsikring knyttet mot sentral.

Kan brukes hele året

Den midlertidige ishallen på Jordal Amfi er bygget med isolert duk. Dette sørger for at varmen holder seg utenfor på sommeren, slik at hallen kan brukes året rundt. På denne måten blir hallen et fullgodt alternativ som kan stå oppe helt til det nye anlegget er ferdigstilt.

– Primært skal denne hallen stå i 24 måneder, altså to år, men det kommer an på når nye Jordal Amfi står ferdig, kommenterer salgskonsulent Rune Paulsen hos O.B. Wiik.

Ikke til Eliteseriebruk

Hensikten med den midlertidige ishallen på Jordal Amfi er ikke å gi hjemmepublikummet like kort vei til kampene som de er vant til. I stedet er hallen satt opp for å opprettholde tilbudet i lokalmiljøet for andre aktiviteter på isen.

– Eliteserie-ishockey kunne man flytte til andre steder, men det var et behov for en isflate for alle de andre som bruker Jordal Amfi, forklarer Stein Helset Nordal fra Sweco Norge. Han er hyret inn som prosjektleder hos Kultur- og idrettsbygg for Jordal Amfi midlertidige tiltak.

– Jeg tenker da på trening, kjelkehockey, kunstløp og så videre. For å beholde tilbudet for alt annet enn eliteserien ble det besluttet å sette opp en midlertidig ishall, utdyper han.

Fornøyde med resultatet

Både den raske leveringen av hallen, og det ferdige byggverket har blitt lagt merke til av prosjektledelsen, som er meget fornøyde med den midlertidige løsningen levert av O.B. Wiik.

– Vi har opplevd O.B. Wiik som en samarbeidende leverandør. De er løsningsorientert og flinke til å stå på når det trengs, avslutter Helset Nordal.