O.B.Wiik på tur over Svalbard | O.B.Wiik AS Skip to content

O.B.Wiik på tur over Svalbard

Akkurat nå ligger syv O.B.Wiik-ansatte i hardtrening før de i april skal legge ut på en ni dagers tur over Svalbard. Vi har fått et lite innblikk i treningen deres og hørt hvordan de forbereder seg.

Gode forberedelser
Planleggingen som startet i august i fjor krever litt mer forberedelser enn en vanlig påsketur med Kvikk-lunsj og kakao i sekken. Hver dag skal de gå etapper på opptil 8 timer i ulent terreng. Det har medført mange treningstimer på tur med dekk på slep, som simulerer de 40 kg tunge pulkene de skal ha med seg på turen.

En første og siste samling
Etter mange smittvernsvennlige teams-møter fikk gjengen endelig gjennomført en samling på Haukeli, i midten av mars. Det er selvfølgelig langt bedre å møtes ansikt til ansikt enn via nett. Der ble det gjennomført testturer, overnattinger utendørs og utstyrstester for å sørge for at alt fungerer som det skal og at man holder seg varm. Været på Svalbard i april kan variere fra påskeforhold med rundt 0 grader og sol til mindre enn -20 grader. Det må med andre ord pakkes ned godt med utstyr for å håndtere de forskjellige utfordringene Arktis byr på.

En krevende tur
Av totalt 5 kategorier er dette en kategori 4-tur, til sammenligning Grønland på tvers en kategori 5. Det er altså ikke en tur å ta lett på. Selv om forberedelsene har pågått en stund er det mye som gjøres på slutten. «Det er rart med det, uansett hvor lang tid man har på seg ender det alltid med litt skippertak når det nærmer seg avreise. Men vi er godt forberedt og klare for tur, og vi er alle glade for at vi jobber på en arbeidsplass som gjør denne turen mulig!» er beskjeden fra gruppen.

Stolte kolleger heier på fastlandet
Vi gleder oss stort over at teamet fra O.B.Wiik straks er klare for avreise. Det er gøy å se at våre kolleger finner på spennende ting sammen og noe vi med glede er med på å sponse. Vi er stolte over å sende denne sporty gruppen på tur til Arktis som representanter for O.B.Wiik. Fortsatt lykke til med forberedelsene og god tur når den tid kommer!

Vi kommer til å følge reisen videre her og på sosiale medier ?