Telthaller i ekstreme forhold på Grønland | O.B.Wiik AS Skip to content

Telthaller i ekstreme forhold på Grønland

Noen ganger kommer det prosjekter som krever ekstra mye av oss. Dette er ett av dem.

Vi er nå i fullføringsfasen av et prosjekt som omfatter totalt 7 haller som skal leveres til Munck AS, i forbindelse med to store flyplassprosjekter de jobber med. Det var ikke selve hallene som skaper utfordringer, men plasseringen. De settes nemlig opp utenfor byene Nuuk og Ilulissat, i et arktisk ekstremklima på Grønland.

«Piteraq» kaller de lokale den kraftige og iskalde vinden som dukker opp. Det kan oversettes med «det som angriper deg». Selv om O.B.Wiik sine produkter er laget for å håndtere nordiske forhold, er været på Grønland i en egen kategori. Ekstreme vinder og iskalde temperaturer utfordret konstruksjonene til hallene. Dette gjorde at vårt tekniske team brukte mye tid i startfasen, for å sørge for at konstruksjonene kan håndtere forholdene.

I O.B.Wiik har vi en tradisjon for å motiveres av utfordringer. Så selv om det ikke er til å legge skjul på at det har vært et teknisk krevende prosjekt, har det også vært en utfordring vi med glede tar imot. Da kommer vår langvarige erfaring og kvalitetsfokus godt med.

De fire uisolerte og tre isolerte hallene vil bli brukt som lager og verksted de neste fire årene mens flyplassprosjektene går sin gang. Vi vil takke gjerne få takke Munck AS for et samarbeid som har gått på skinner fra starten av.