Tørr ved kommer ikke av seg selv | O.B.Wiik AS Skip to content

Tørr ved kommer ikke av seg selv

Lenge før du legger på et par tørre, fine vedkubber, kan det godt hende de har ligget tørt og fint under tak fra O.B. Wiik. Norges største vedprodusent har nemlig 10 WiikHaller i bruk.

Hel ved

Få i verden er mer opptatt av vedfyring enn nordmenn. Det er til og med skrevet bøker om det. De fleste har også fått med seg at kvalitetsved skal ha lavt innhold av fuktighet, men det kommer ikke av seg selv. Veden må lagres tørt.

Roys Vedsalg AS er Norges største produsent av ved, og bruker haller fra O.B. Wiik for lagring. Det har blitt et par etter hvert – omfanget kan du se i filmen.

Tørr, god og sikker lagring

For Roys Vedsalg er lagringen av veden avgjørende for kvaliteten. Ferdig tørket ved pakkes i sekker, stables på paller og lagres i høyden. Hallene må derfor romme stort volum, beskytte mot vær, vind og fuktighet.

WiikHallen ble valgt som beste løsning, selv om andre aktører kunne konkurrere på pris. Grunnen? Dukkvalitet og kvalitet på konstruksjoner skaper nettopp den gode beskyttelsen mot værgudene. Hallene og plasseringen, godt inne i Finnskogen, gir de aller beste forutsetninger for å lage god fyringsved.

I tillegg til bruk som lagerhall har Roy Vemundsberget satt opp haller som fungerer som arbeidsstasjoner. Der kappes, kløyves og pakkes vedene i sekker. Deretter får de tak fra O.B. Wiik over hodet.

Resultatet er 10 haller i flere størrelser og konfigurasjoner, alle med samme misjon: at du skal få tørr, fin ved å fyre med.