Vi rigget til VM i gatefotball | O.B.Wiik AS Skip to content

Vi rigget til VM i gatefotball

Vi fikk æren av å være samarbeidspartner da Frelsesarmeen arrangerte gatefotball-turnering på Rådhusplassen. O.B.Wiik stod for mesteparten av rigget og deltakerne stod for showet, da Oslo for en stakket stund lignet litt på Rio de Janeiro.

En skikkelig gatefest

Når man tenker på gatefotball, går tankene raskt til varmere strøk som Brasil eller Argentina. Vi ser for oss provisoriske mål, trange smug, høy temperatur og entusiastiske, fyrrige tilskuere. Vi var kanskje ikke helt der – det var tross alt snakk om Oslo i overgangen august–september, men en dedikert gjeng frivillige og over 500 deltakere fra 53 nasjoner lagde sambastemning likevel. Tribunene var stort sett fulle, så ja, det ble skikkelig fotballfest på Rådhusplassen mellom 29. august til 5. september i år.

En fotballturnering med hjerte

Arrangementet var endel av det årlige mesterskapet i regi av Homeless World Cup Foundation. Mesterskapet er globalt, og i 2017 var turen kommet til Norge. Som ansvarlig arrangør i Oslo stod Frelsesarmeen.

Formålet med Homeless World Cup er enkelt. Turneringen skal løfte folk ut av bostedsløshet, rus eller fattigdom ved å skape en forpliktende, meningsfylt idrettsarena der man knytter sosiale bånd. Og det virker! Mange av deltakerne forteller om personlig vekst, og at rammene idretten setter har brakt dem nærmere samfunn og arbeidsliv.

You are currently viewing a placeholder content from Default. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Kronprinsesse Mette-Marit sparket bokstavelig talt turneringen i gang tirsdag 29. august.

Stadion for en uke

Selv om banene var små (22 x 17 m), hadde selve arrangementet store dimensjoner. En skikkelig fotballturnering med publikumsappell krever gode fasiliteter. Den krever tribuner, baner, spillersoner, servering for deltakere og så videre.

Derfor satte vi like så godt opp en slags ministadion på Rådhusplassen. Det var ikke et nytt Ullevål, men fortsatt en skikkelig arena. Tribunene var solide og dimensjonert for store tilskuertall, og med fri inngang ble de flittig brukt. Hele rigget, inkludert baneunderlag, hovedtribune, gjerder og tilhørende telt var dessuten levert av O.B.Wiik.

Høstet erfaringer fra Norway Cup

Når det gjelder fotballturneringer sitter O.B.Wiik på høy kompetanse. Såpass kan vi si etter over 20 år som samarbeidspartner for Norway Cup. Denne kunnskapen tok vi med oss ned fra Ekebergsletta til Rådhusplassen. I tillegg til selve arenaen ble Kontraskjæret rigget opp som spillerområde. Et rammetelt sikret et godt oppholdsrom for deltagerne mellom kampene, og vi fikk også plass til en treningsbane.

Foran rådhuset rigget vi opp et topptelt og rammetelt for å gi husrom til turneringens ulike samarbeidspartnere. Når det er sagt var det naturligvis spillerne og sporten som stod i fokus uken gjennom.

Den relativt lille banen skaper intensive kamper med mye action. Det er nettopp dette som gjør gatefotball så publikumsvennlig og i løpet av uken fikk tilskuerne se plenty av spektakulære mål. Takket være et imponerende høyt nivå og en attitude av råeste sort, kan få turneringer vise til samme underholdningsverdi som Homeless World Cup. Det kan vi takke dedikerte spillere for, i tillegg til frivillige og naturligvis Frelsesarmeen.

Det beste norske resultatet i årets turnering var seier i klassen «Menn 17-24», og vi i O.B.Wiik er glade for å ha fått vært med på å skape rammene for fotballfesten. Du finner alle resultatene hos Homeless World Cup.